PTE MIK

Na, és kristályvizet tudtok-e készíteni?! II. rész

By Bogíta jan 3, 2023

Az előző részben megismerkedhettetek az én történetemmel, a kristályvíz fogalmával és a kristályok kiválasztásával. Most el is készítjük kristályvizünket! Vegyészek kalandra fel!!

A kristályok tisztításához, karbantartásához és a kristályvíz elkészítéséhez szükségetek lesz még pár eszközre a kristályokon és a forrásvízen kívül. Érdemes természetes alapanyagú, jó minőségű eszközöket beszereznetek hosszú távra tervezve.

Szükséges eszközök:

  • alaposan megtisztított üvegedény (használat előtt többször átöblítve tiszta vízzel, utoljára olyan vízzel, mint amibe a kristályok is kerülnek
  • semleges üvegtartály (színtelen, gravírozás, címke és felirat nélküli)
  • kefe (mechanikus megtisztításhoz)
  • fafogó, facsipesz
  • tömény alkohol, és száraz kendő (fertőtlenítéshez)
  • ametisztdrúza vagy sótál (energetikai megtisztításhoz)
  • teaszűrő vagy üvegtölcsér szűrőpapírral
  • tároló üveg kék, lila vagy barna (védi a sugárzásoktól)
  • tömény alkohol (konzerváláshoz)
  • kendő (kövek szárításához)

Íme az eszközök szép sorban:

Ha nincs sok időnk, és nem akarjuk tárolni, hanem aznap elfogyasztjuk a kristályvizet, akkor elég a három legfontosabb eszköz: megfelelő víz, kristály és egy üveg. Egyszerű, és szinte bárhol elvégezhető (pl. utazáskor). Illetve találtok kristályvíz készítésre alkalmas kulacsokat is az interneten.

Források:
https://asvany-ekszer.hu/termekek/asvanyok/rozsakvarc/kulacs-mini-dobcsiszolattal-rozsakvarc/
https://asvany-ekszer.hu/termekek/asvanyok/ametiszt/kulacs-talpas-kristallyal-ametiszt/ https://hazhozkuldo1.cdn.shoprenter.hu/custom/hazhozkuldo1/image/cache/w270h235/product/olajfa%20v%C3%A1ltozat_3.jpg?lastmod=0.1482236000 https://hazhozkuldo1.cdn.shoprenter.hu/custom/hazhozkuldo1/image/cache/w270h235//product/58-ND24916.jpg?lastmod=0.1482236000
https://vitalizal.hu/wp-content/uploads/2017/05/kristalygyogyaszat.jpg

Általános előkészületek: a kövek megtisztítása (fafogó, facsipesz használata esetén alaposabb)

  • mechanikus: alapos átkefélés biológiai tisztítószerrel (pl. almaecet), majd hideg folyóvíz alatti öblítés,
  • fertőtlenítés: tömény alkohollal (csíraképződés megelőzésére)-majd az alkohol alapos leöblítése hideg folyóvízzel, mert lassítja az információfelvételt,
  • energetikai: előtte kezünk is mossuk meg alaposan akár az előbb használt biológiai tisztítószerrel is, mert kézbe vesszük a kristályokat:
    • kiürítés: hideg folyóvíz alá téve levezetjük a felvett és tárolt energiákat, miközben a hüvelykujjunkkal erősen végig dörzsöljük őket nagyjából 1 percen át (ha már nem csúszik rajta könnyen az ujjunk, kész),
    • tisztítás: felvett idegen információk eltávolítása ametiszt-drúzán (vagy drúzadarabon) legalább két órán keresztül rajta hagyva a nem túl sokféle követ egyszerre (sokféleség esetén pár cm-ként helyezzük el a köveket), legbiztosabb 8-12 órán át pihentetni rajta (de nincs felső limit,
      • nagy megterhelés esetén: természetes kősót használjunk egy nagy üvegtálba töltve, majd ebbe tegyünk egy kisebb üvegtálat a kristályokkal 10-120 percen át (ennél hosszabban kilúgozódnának). Egyszerre lehetőleg egyféle kristályokat tisztítsunk, vagy készítsünk több sótálat.
  • szellemi összeszedettség:
    • eszközök, megtisztított kristályok kikészítése,
    • helyiség légköre kellemes, nyugodt legyen (innen is magába szívja az információkat a kristályvíz).

Készítés menete:

  • a kristályokat az átöblített üvegedénybe tesszük,
  • ráöntjük a megfelelően tisztított vizet,
  • 2-8 órán át hagyjuk, hogy elkészüljön,
  • ezután leszűrjük (láthatatlan kőszilánkok lehetnek benne),
  • leszűrés után a köveket alaposan tisztítsuk meg, és szárítsuk meg (algák, baktériumok elszaporodása miatt),
  • vagy újratölthetjük vízzel az üvegedényünket szűrés után, folyamatosan állítva elő így kristályvizet! Ha folyamatosan készítjük a kristályvizet, akkor is hetente egyszer gondosan tisztítsuk meg, ürítsük ki, és szárítsuk meg a kristályokat! Ne felejtsük el tisztításkor fertőtleníteni se tömény alkohollal legkésőbb 10 naponta, majd szárítsuk meg alaposan kendőn!

A kész kristályvíz intenzitása:

  • A vízbe helyezett kövek mennyiségének függvényében nő, így minél kisebbek a kövek, és ezáltal minél nagyobb felületen érintkeznek a vízzel, annál kevesebbet használjunk!
  • Illetve függ a kövek intenzitásától (egy liter vízbe ametisztből akár egy marékkal is lehet tenni, hegyikristályból meg akármennyit, de sok más kőből csak 1-3 darabot).
  • Függ a kristályok minőségétől (sötétzöld kő intenzívebb a világos zöld kőnél ugyanazon típusú kő esetén).
  • Végül függ az előállítási módtól is. Legenyhébb kristályvizet akkor kapunk, ha közvetlen vízbe helyezzük őket a fentebbi módszerrel, vagy ha kristálylapra állítjuk az üvegedényt, vagy ha kristálytálkát használunk, ekkor nagy kőmennyiséggel dolgozhatunk. Más módszerről leírást a könyvben találhattok, ne kísérletezzetek alapos tudás hiányában!

Forrás: https://spatrendonline.hu/body-soul/az-asvanyviz-utan-johet-a-kristalyviz

Tárolni kell (mert a felvett rezgéseket idővel elveszti) lehetőleg sugárzásoktól védett helyen (földsugárzások, elektroszmog):

  • nyitott edényben 1 napig,
  • zárt edényben kb. 1 hétig,
  • zárt edényben, és hűvös, fénytől védett helyen akár 2 hétig is,
  • kék üvegben akár 1 hónapig is,
  • tartósítva: hónapokig is megtartja rezgéseit, jótékony hatását!

Tartósítás:

10:1=kristályvíz: tömény alkohol (pálinka)-először mindig a kristályvizet töltsük az üvegbe.

Mit is csinálunk voltaképpen?

Ha jobban belegondoltok, nagyon egyszerű a képlet. A friss forrásvíz is különböző kőzetek, ásványok közül tör a felszínre. A hegyi patak hideg, sebes vize is kavicsokon, köveken küzdve át magát jut mindig tovább és tovább.

„Halkan rezdül épp,
Csobogó sziklák között,
Eliramló csepp.”

Forrás: https://otthontitkok.hu/wp-content/uploads/2018/10/drop-3698073_1920-1060×580.jpg

Üdítő szép telet mindenkinek!

Kiemelt kép forrása: https://vitalizal.hu/wp-content/uploads/2017/11/vitalizal-viz.jpg

By Bogíta

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük