Tárazz be! 1+1 tuti recept! (1. rész)


Szerző: - 2023 február 27.

A vizsgák végeztével mindenkinek jut egy kis idő fellélegezni. De kérdés, hogyan töltjük el ezt az időt. Elő kell-e készülni a nehezebb, sűrűbb időkre? Te hogyan teszed? A korábbi covidhelyzet rávezetett arra, hogy néha kell tartalékolnunk. Nemcsak az ételekkel jó betárazni, az energiánkból is kell tartalékolni.

A lehetőségek tárháza ilyenkor hatalmas, felmerül számtalan kérdés. Miből tárazzak be? Mire lesz szükségem? Hogyan tegyem, hogy ne halmozódjanak fel a dolgaim?

Szerintem két dolog nagyon jó, ha van raktáron. A rácsos keksz. Finom, puha és sokáig eláll! Egy tucat sem elég belőle! Bár szerintem picit pepecs elkészíteni, de ha egyszer nekiállunk, nagy adaggal készíthetünk belőle. Tárolódobozokban tudjuk tárolni őket, így akár három hónapig is eláll és a puhaságát is megőrzi. És ha éppen besűrűsödnek a dolgok, legalább van egy kis nassolni való.

Ha szereted a házi és hazai dolgokat, a házi tészta készítésére is szakíthatasz egy napot! Hidd el, attól finomabb nincs is! Nekem az a kedvencem! Hogyan készül? Íme a recept:

10 dkg lisztre tegyél 1 tojást és egy csipet sót. Ha kedved tartja, vizet is tehetsz bele, ha nem, hát ezt sem muszáj! Alig kell hozzá valami, ugye, milyen jó? Összegyúrod, hogy szép sima, egységes legyen, kinyújtod, meglisztezed és feldarabolod. Textil terítőre szétszórod, majd amikor megszárad, cipősdobozban is  tárolhatod. (De cipő ne legyen benne!:))

2023-02-27T11:31:16+00:00

További bejegyzéseink